1 Haziran 2024 Cumartesi

Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi

 

Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça tavuk bacağı (organik tavuk olsun siz kişi sayısınıza göre koyabilirsiniz)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Bir kaç damla limon

    Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu sirkeli suda yıkayıp süzdürelim. Baharatlarını, tuzunu ve biraz zeytinyağ bir kaç damla limon ekleyip karıştıralım.
  • Düdüklü tencerede arkalı önlü mühürleyip tereyağını ekleyelim. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  • Düdüklü tencerenizin pişirme ayarına göre dakikasını ayarlayın. Düdüklü kapağını açtıktan sonra suyu varsa suyunu yüksek ateşte çektirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder