Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 parça tavuk bacağı (organik tavuk olsun siz kişi sayısınıza göre koyabilirsiniz)
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Bir kaç damla limon
Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğu sirkeli suda yıkayıp süzdürelim. Baharatlarını, tuzunu ve biraz zeytinyağ bir kaç damla limon ekleyip karıştıralım.
- Düdüklü tencerede arkalı önlü mühürleyip tereyağını ekleyelim. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
- Düdüklü tencerenizin pişirme ayarına göre dakikasını ayarlayın. Düdüklü kapağını açtıktan sonra suyu varsa suyunu yüksek ateşte çektirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder