27 Ekim 2024 Pazar

Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi

 

Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 buçuk çay kaşığı karbonat (üzerine limon damlatın)
  • 1 tatlı kaşığı sirke (elma veya üzüm fark etmiyor)
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp güzelce karıştıralım sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Küçük mandalina büyüklüğünde beze alıp şekil vereceğimiz kalıp üzerine açalım arasına ceviz ekleyip kapatalım tepsiye dizelim.
  • 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  • Tatlımız fırında pişerken şerbeti için tencereye şeker su ve limonu alalım kaynamaya geçtikten sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakalım.
  • Tatlılar fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletip ılık şerbeti dökelim en az 3-4 saat şerbetini çekmesi için dinlendirelim.
  • Kalburabastı tatlımız servise hazırNot:Daha yumuşak isterseniz şerbeti sıcak dökebilirsiniz fakat kıyır kıyır isterseniz soğumaya yakın dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder