Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 buçuk çay kaşığı karbonat (üzerine limon damlatın)
- 1 tatlı kaşığı sirke (elma veya üzüm fark etmiyor)
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İçi için;
- Ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp güzelce karıştıralım sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Küçük mandalina büyüklüğünde beze alıp şekil vereceğimiz kalıp üzerine açalım arasına ceviz ekleyip kapatalım tepsiye dizelim.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
- Tatlımız fırında pişerken şerbeti için tencereye şeker su ve limonu alalım kaynamaya geçtikten sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakalım.
- Tatlılar fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletip ılık şerbeti dökelim en az 3-4 saat şerbetini çekmesi için dinlendirelim.
- Kalburabastı tatlımız servise hazırNot:Daha yumuşak isterseniz şerbeti sıcak dökebilirsiniz fakat kıyır kıyır isterseniz soğumaya yakın dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder