Çikolatalı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet yufka
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- Antep fıstığı
- Kahvaltılık çikolata
Çikolatalı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz.
- Ardından yufkalardan birini tezgaha alıp her yerine gelecek şekilde tereyağı sürüyoruz.
- Yufkanın kenarına kahvaltılık çikolatadan 1 kaşık dolusu koyuyoruz. ( isteğe bağlı azaltabilir veya çoğaltabiliriz).
- İnce öğüttüğümüz antep fıstığından 1 tatlı kaşığı serpiştiriyoruz.
- Yufkayı beklemeden sarıyoruz ve gül şeklini veriyoruz.
- Pişireceğimiz borcama diziyoruz.
- Bütün yufkaları bu şekilde yapıp tavaya diziyoruz.
- 180 derecede yaklaşık 10 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerine antep fıstığı serpip servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder