Lavaşlı Beyti Tarifi

 

Lavaşlı Beyti Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane lavaş
  • Bol kaşar peyniri

Kıymalı harç için;

  • 350 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 3 yeşil biber
  • 1 sarı kapya biber
  • 3 tane domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon

Domates Sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağın 1 parmak eksik sıcak su

    Lavaşlı Beyti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ocağa alın, içine yağları ekleyin ,eridikten sonra kıymayı ekleyin ,karıştırın.
  • Kısık ateşte 5-8 dakika soteleyin ,daha sonra üzerine ince doğranmış soğanı, biberleri ekleyin 5 dakikada soteleyin.
  • Domateslerin kabuğunu soyun ince doğrayın ,kıymanın üzerine ekleyin.
  • Salçasını ,tuzunu ,baharatlarını ekleyin karıştırın .
  • Orta ateşte 10 dakika pişirin.Ocaktan alın.
  • Lavaşa kıymalı içten ekleyin, kaşıkla sürün.
  • Üzerine kaşar serpin, kenarlarını içe doğru katlayın sarın.
  • 4 eşit parçaya kesin.
  • Yağlamış kek kalıbına yerleştirin.
  • Üzerine bol kaşar peyniri serpin.
  • 200 dereceli fırına kızarmaya verin.
  • Domates sosu için tereyağını tavaya ekleyin, üzerine salçayı ve baharatlarını ekleyin karıştırın suyunu ve tuzu ekleyin kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Betiler kızarınca fırından çıkarın. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla servis yapabilirsiniz,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi

  Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (beyazı dışına) 3 yemek kaşığı ...