Lavaşlı Beyti Tarifi İçin Malzemeler
- 8 tane lavaş
- Bol kaşar peyniri
Kıymalı harç için;
- 350 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 3 yeşil biber
- 1 sarı kapya biber
- 3 tane domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
Domates Sosu için;
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağın 1 parmak eksik sıcak su
Lavaşlı Beyti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavayı ocağa alın, içine yağları ekleyin ,eridikten sonra kıymayı ekleyin ,karıştırın.
- Kısık ateşte 5-8 dakika soteleyin ,daha sonra üzerine ince doğranmış soğanı, biberleri ekleyin 5 dakikada soteleyin.
- Domateslerin kabuğunu soyun ince doğrayın ,kıymanın üzerine ekleyin.
- Salçasını ,tuzunu ,baharatlarını ekleyin karıştırın .
- Orta ateşte 10 dakika pişirin.Ocaktan alın.
- Lavaşa kıymalı içten ekleyin, kaşıkla sürün.
- Üzerine kaşar serpin, kenarlarını içe doğru katlayın sarın.
- 4 eşit parçaya kesin.
- Yağlamış kek kalıbına yerleştirin.
- Üzerine bol kaşar peyniri serpin.
- 200 dereceli fırına kızarmaya verin.
- Domates sosu için tereyağını tavaya ekleyin, üzerine salçayı ve baharatlarını ekleyin karıştırın suyunu ve tuzu ekleyin kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Betiler kızarınca fırından çıkarın. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla servis yapabilirsiniz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder