Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı siyez bulguru
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kaynar su yada tercihe göre et suyu
Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Siyez bulgurunu 1-2 saat önceden ılık su ile ıslayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım tencereye alalım tereyağını ekleyelim pembeleştirmeye başlayalım.
- Hafif pembeleşince üzerine nohutu ilave edelim 1-2dk. Daha kavuralım.
- 2 saat suda bekleyen bulguru yıkayıp süzelim. Tencereye ilave edelim 2-3dk. Kadar kavuralım.
- Üzerine bir bardak sıcak suyu yada et suyunu ekleyelim tuz ve baharatlarıda ilave edelim karıştıralım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Yarım saat dinlendirelim.
- Sıcak servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder