Patates Püreli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Patates haşlamak için;
- 5 orta boy patates ( 560 gram )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
️️Patates püresi için;
- 150 ml süt
- 0,5 yemek kaşığı tereyağ
- 0,5 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme değil)
- Karabiber
- Muskat
️️Tavuk için;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 küçük kırmızı kapya biber
- 0,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 0,5 tatlı kaşığı kekik
- 0,5 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme değil)
- Karabiber
- Pulbiber
- 0,5 çay kaşığı köri ( olmasada olur)
- 4 yemek kaşığı su
- ️️Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, dilimleyin.
- Sonra üzerine geçecek kadar su ve tuzunu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Sonra süzüp iyice ezin.
- Hemen sıcakken tereyağını, sütünü, karabiberini, tuzunu ve muskatı ekleyip iyice karıştırın.
- Orta boy borcama iyice eşit yayın.
- Tavuk için; Sıvıyağını tavada kızdırın.
- Küp doğranmış tavukları ekleyip yüksek ateşte kavurun.
- Soğanı ve sarımsağı da ekleyip hafif kavurun.
- Yeşil ve kırmızı biberleride ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçayı ,baharatları ve suyuda ekleyip kısaca devam kavurun.
- Tavuk soteyi borcamdaki patates püresinin üzerine yayın.
- Üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. ( ben çok kızartmıyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder