El Açması Lezzetinde Peynirli Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet böreklik yufka
- 500 gram ıspanak
- 2 adet büyük boy soğan
- 2 kase beyaz peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ(200ml)
- 200 ml soda
- 3 yemek kaşığı sirke(üzüm/elma)
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Soğanı kavurmak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Kalan sos
- 1 adet yumurta
El Açması Lezzetinde Peynirli Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp küçük doğrayalım soğanları yemeklik doğrayalım 2 yemek kaşığı sıvı yağda biraz kavuralım, soğuyunca ıspanakların üzerine ilave edelim ufalanmış beyaz peyniri, karabiber, pulbiber ekleyelim ve güzelce tüm malzemeyi karıştıralım.
- Sosu için; yumurta, sirke, kabartma tozu, sıvı yağ, soda ve unu kaseye koyalım be karıştıralım.
- Tezgaha bir adet yufkayı alalım ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz yufkanın birinin üzerine fırça yardımıyla sostan sürelim ıspanaklı harcımızı uzun geniş tarafına uzunlamasına koyalım ve rulo şeklinde saralım sonrasında kol böreği şekli vererek fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayarak tepsiye dizelim kalan sosa bir adet yumurta ilave ederek karıştıralım ve tüm yufkaların üzerine fırçayla sosu sürelim. Susam, çörek otu serperek üzerini kapatalım yarım saat dinlendirin.
- Sonra 190 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder