Sultan Tatlısı Tarifi

 

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vaniin
  • 3-4 bardak arası un

Bulamak için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket mavi haşhaş
  • Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzerine;

  • Fındık veya ceviz

    Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbet malzemelerini orta ateşte kaynatalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Hamur için verdiğim malzemelerden un hariç hepsini güzelce karıştıralım. Kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Yuvarlayarak önce süte sonra haşhaş a bulayarak. Tepsiye dizelim üzerlerine fındık koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlara ılık şerbeti dökelim. Tatlı şerbetini çekene kadar 3-4 saat dolapta bekletelim. Deneyecek olanlara. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...