Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vaniin
- 3-4 bardak arası un
Bulamak için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket mavi haşhaş
- Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzerine;
- Fındık veya ceviz
Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet malzemelerini orta ateşte kaynatalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
- Hamur için verdiğim malzemelerden un hariç hepsini güzelce karıştıralım. Kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Yuvarlayarak önce süte sonra haşhaş a bulayarak. Tepsiye dizelim üzerlerine fındık koyalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlara ılık şerbeti dökelim. Tatlı şerbetini çekene kadar 3-4 saat dolapta bekletelim. Deneyecek olanlara.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder