Elmalı Havuç Topu Tarifi

 

Elmalı Havuç Topu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 2 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın ( tepeleme)
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım paket bisküvi (12-13 adet)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Elmalı Havuç Topu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yıkayıp kabuklarını soyduğumuz havuç ve elmayı rendeleyelim tavaya alalım.
  • Üzerine tereyağı ve şeker ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Daha sonra rondodan çektiğimiz ceviz bisküvileri ve tarçını ilave edip tüm malzemeler bütünleşinceye kadar elimizle yoğuralım.
  • Cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...