Kırma Böreği Tarifi

 

Kırma Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

İçi için:

  • 300 gram çökelek

Üzeri için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

    Kırma Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğimiz için su ve sıvı yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
  • Yufkamızı serip 3 – 4 kaşık her tarafına gezdirelim.
  • Orta kısmına çökeleği serpelim.
  • Yufkanın iki tarafını karşılıklı kapatalım.
  • İsteyen yarısına çökelek serpip diğer yarıyı üzerine kapatabilir.
  • İki taraftan büzdürüp ince uzun hale getirelim.
  • 4 parmak eninde parçalara keselim.
  • Kestiğimiz parçaları tepsiye dizelim.
  • Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapalım.
  • Yoğurt, yağ ve yumurtayı kaseye koyup iyice çırpalım.
  • Böreklerin üzerine sürelim.
  • En son susam ve çörekotu serpelim.
  • 180 derecede kızarana dek pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...