En Kolay Açma Tarifi

 

En Kolay Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarılar üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 2 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Aralara sürmek için;

  • 100 gram tereyağ

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş

Su bardağı ölçü: 200ml

Çay bardağı ölçü: 150ml 

En Kolay Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; yoğurma kabına su, süt, şeker, sıvı yağ, tuz ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. Ardından azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  3. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
  4. Kıvam alan hamurun üzerini streçfilm ile kapatarak 1 saat mayalandıralım.
  5. Mayası gelen hamuru sıvı yağ ile yağladığımız tezgaha alıp elimizle dikdörtgen şeklinde açalım. (zaten kolay şekil alacaktır)
  6. Açtığımız hamura oda ısısındaki tereyağını her yerine gelecek şekilde sürelim.
  7. Ardından hamurun uzun tarafını ortaya katlayalım, karşı tarafını da üzerine katlayalım tekrar tereyağ sürelim ve yan kısımlarını da ortaya doğru katlayıp tekrar elimizele açarak dikdörtgen şekli verelim.
  8. Son şeklini alan hamura 2 parmak kalınlığında uzun şeritler keselim. Bu şeritleri 2 ye katlayıp buralım ve yuvarlak olacak şekilde birleştirelim.
  9. Tepsiye yerleştirilen hamurları 100 derecelik alt-üst ayarlı fırında 15 dk lık tepsi mayası için fırına gönderelim.
  10. 15 dk sonunda fırından çıkarıp ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üzerine dileğiniz şekilde susam, çörekotu veya haşhaş serpip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...