Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağ ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
- Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
- En son dövülmüş ceviz, tarçın ve rendelenmiş havucu ilave edip kaşık yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz.
- Yapacak olduğumuz kek kalıbını yağladıktan sonra kek harcımızı döküyoruz.
- Sert bir zemine bi kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
- 170’ önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
- Pişen keki kürdan ile kontrol ediyoruz.
- Pişen keki fırından almıyoruz.
- Fırın kapağını yarım açıp kekin biraz fırının içerisinde dinlenmesini bekliyoruz.
- Ardından fırından çıkarıp ters çeviriyoruz.
- Dilimlere ayırarak sunum ettiğimiz bu keki yiyen bir daha isteyecek :) kış aylarında tam da çayın yanına yakışan bol lezzetli bu kek tarifimi mutlaka denemelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder