Enfes Kış Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı et
- 2 tane patates
- 2 tane havuç
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 tane büyük soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı kuru nane
Üzeri için;
- Maydanoz
Enfes Kış Türlüsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri sıcak tencerede çevirip mühürleyin, kendi suyunu salınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin veya düdüklüye koyup etler yumuşayana kadar pişirin.
- Diğer taraftan tencereye sıvı yağ döküp rendelenmiş soğanı ilave edin, küp küp doğranmış patates ve havucu da ekleyin ,birlikte karıştırıp pembeleştirin.
- Salça ekleyin ,salçayı da biraz kavurup tuz,baharatlar ve suyu ilave edin haşlanmış eti ve bezelye ekleyin.
- Suyu az olursa su takviyesi yapıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar kaynatın ,servis yapıp üzerine maydanoz serptiniz mi tamamdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder