Enfes Kış Türlüsü Tarifi

 

Enfes Kış Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tane büyük soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı kuru nane

Üzeri için;

  • Maydanoz

    Enfes Kış Türlüsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri sıcak tencerede çevirip mühürleyin, kendi suyunu salınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin veya düdüklüye koyup etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Diğer taraftan tencereye sıvı yağ döküp rendelenmiş soğanı ilave edin, küp küp doğranmış patates ve havucu da ekleyin ,birlikte karıştırıp pembeleştirin.
  • Salça ekleyin ,salçayı da biraz kavurup tuz,baharatlar ve suyu ilave edin haşlanmış eti ve bezelye ekleyin.
  • Suyu az olursa su takviyesi yapıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar kaynatın ,servis yapıp üzerine maydanoz serptiniz mi tamamdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...