Et Wrap Tarifi | Sadece 15 Dakikada Hazırlayın! Hem Lezzetli Hem Pratik!

 

Malzemeler

  • 500 gram dana eti (tercihen antrikot veya biftek)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu

Dürüm için:

  • 4 adet lavaş ekmeği
  • 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • Rendelenmiş kaşar

    Nasıl Yapılır?

  • Dana etinizi ince dilimler halinde doğrayın (tercihen antrikot veya biftek kullanabilirsiniz).
  • Soğanı piyazlık doğrayın, biberleri ise ince ince dilimleyin.
  • Geniş bir kabın içerisine etinizi, 3 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı soya sosu ve yarım yemek kaşığı sirke( etin yumuşaması için) alıp karıştırın. Ardından etinizi en az bir saat buz dolabında dinlendirin.
  • Tavanızı ısıtıp etinizi içerisine alın. Suyunu salmaya başladıktan sonra karıştırın.
  • Etinizin suyu bitince soğanınızı ekleyip soteleyin.
  • Ardından biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
  • Mantarlarlarınızı ekleyip iki dakika soteleyin.
  • Kajun baharatı, tatlı toz biber ve tuzu da ekleyip bir iki tur karışıtırıp malzemlerin piştiğinden emin olduktan sonra ocağınız altını kapatın.
  • Lavaş ekmeklerini ısıtın, dilerseniz mayonez ve ezilmiş sarımsağı karıştırarak sürün.
  • Rendelenmiş kaşarı ve et karışımını lavaşın ortasına yerleştirin, üzerine rendelenmiş kaşar serpin.
  • Et wrapinizi sarıp, ızgara tavası ya da tost makinasında iz çıkararak ıstın. Sıcak servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...