Malzemeler
- 500 gram dana eti (tercihen antrikot veya biftek)
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
Dürüm için:
- 4 adet lavaş ekmeği
- 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- Rendelenmiş kaşar
Nasıl Yapılır?
- Dana etinizi ince dilimler halinde doğrayın (tercihen antrikot veya biftek kullanabilirsiniz).
- Soğanı piyazlık doğrayın, biberleri ise ince ince dilimleyin.
- Geniş bir kabın içerisine etinizi, 3 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı soya sosu ve yarım yemek kaşığı sirke( etin yumuşaması için) alıp karıştırın. Ardından etinizi en az bir saat buz dolabında dinlendirin.
- Tavanızı ısıtıp etinizi içerisine alın. Suyunu salmaya başladıktan sonra karıştırın.
- Etinizin suyu bitince soğanınızı ekleyip soteleyin.
- Ardından biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
- Mantarlarlarınızı ekleyip iki dakika soteleyin.
- Kajun baharatı, tatlı toz biber ve tuzu da ekleyip bir iki tur karışıtırıp malzemlerin piştiğinden emin olduktan sonra ocağınız altını kapatın.
- Lavaş ekmeklerini ısıtın, dilerseniz mayonez ve ezilmiş sarımsağı karıştırarak sürün.
- Rendelenmiş kaşarı ve et karışımını lavaşın ortasına yerleştirin, üzerine rendelenmiş kaşar serpin.
- Et wrapinizi sarıp, ızgara tavası ya da tost makinasında iz çıkararak ıstın. Sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder