Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 kase haşlanmış garnitür
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 1,5 su bardağı kaynatılmış su
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinçi üzerine biraz tuz ekleyip derin bir kapta kaynatılmış su ile 1 saat ıslatın.
- Bol su ile durulayın. Suyunu süzün.
- Tencereye tereyağını alıp eritin.
- Suyunu süzdüğünüz pirinçi iyice kavurun.
- Haşlanmış garnitürü ekleyin.
- Ardından 1,5 su bardağı suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
- Ocağın altını kısın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekince ocağı kapatın.
- Tencerenin kapağına havlu kâğıt koyup pilavı 15 dakika dinlendirin. Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder