Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tarifi

 

Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet ızgara but
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı kaynar su (pişirmek için)

Yanına eşlikçiler;

  • Kıvırcık
  • Kırmızı lahana
  • Havuç rendesi
  • Soğan maydanoz piyaz

Patlıcanların acısını almak için;

  • Su
  • Tuz

    Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yuvarlak doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletelim.
  • Acısı çıkan patlıcanları ve patatesli kızartalım. Çok kızartmayın rengi dönmesin.
  • Diğer yandan pirinçimizi yıkayalım 5 dk suda bekletelim.
  • Tavukları küçük doğrayıp tavada suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Pişen tavukları tencerenin en altına koyalım.
  • Üzerine kızartmış patates, patlıcan dizelim.
  • En üstüne suda beklettiğimiz pirinçleri koyup 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım.
  • Kaynar suyu da üzerine ekleyip altı kısık suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Tepsiye veya tabağa ters çevirelim ve yanına doğradığımız eşlikçileri koyalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...