Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ızgara but
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy patlıcan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı kaynar su (pişirmek için)
Yanına eşlikçiler;
- Kıvırcık
- Kırmızı lahana
- Havuç rendesi
- Soğan maydanoz piyaz
Patlıcanların acısını almak için;
- Su
- Tuz
Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları yuvarlak doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletelim.
- Acısı çıkan patlıcanları ve patatesli kızartalım. Çok kızartmayın rengi dönmesin.
- Diğer yandan pirinçimizi yıkayalım 5 dk suda bekletelim.
- Tavukları küçük doğrayıp tavada suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Pişen tavukları tencerenin en altına koyalım.
- Üzerine kızartmış patates, patlıcan dizelim.
- En üstüne suda beklettiğimiz pirinçleri koyup 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım.
- Kaynar suyu da üzerine ekleyip altı kısık suyunu çekene kadar pişirelim.
- Tepsiye veya tabağa ters çevirelim ve yanına doğradığımız eşlikçileri koyalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder