Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tarifi

 

Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml soğuk süt
  • 500 ml soğuk su
  • 150 ml pekmez
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • Yarım çay bardağı şeker

    Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencerede iyice karıştırıyoruz.
  • Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bir iki kaynar geldikten sonra ocaktan alıyoruz.
  • Tereyağını ve ufalttığımız cevizleri ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Kaselere paylaştırıp ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyunca tüketilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...