Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı kadar ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtayı derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Sonra sütü, şekeri ve yağı ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz ama artık elimizle yavaşça karıştıralım blendır ile devam edersek kekimiz kabarmayabilir sonra havuç tarçın ve ceviz ekleyip, biraz daha karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu vanilya be unu da ekledikten sonra iyice yediriyoruz harca yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirmeye uğurluyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder