İçi Dolgulu Muhallebi Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un ( +2 yemek kaşığı yumurta akına göre un değişkenlik gösterebilir)
Kekin üzeri için;
- 1 su bardağı süt
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından biraz az şeker
- 1 paket vanilya
İçi Dolgulu Muhallebi Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından sıvı malzemeleri ekleyin biraz daha çırpın un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ilave edim çırpın.
- Yağladığınız borcuma kek hamurunu boşaltın önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecede fırında pişirin.
- Yaklaşık 25-30 dakika pişen keki fırından alın biraz ılıdıktan sonra yuvarlak bir aparatla delikler açın deldiğiniz yerdeki kek parçalarını bir kenara ayırın (aparat yoksa soda şişesiylede delikler açabilirsiniz) üzerine 1 su bardağı sütü kekin her yerine dökün.
- Muhallebisi için; vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın karıştırın ocağı yakıp, pişirin. Katılaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyip, ocaktan alın soğuyan kekin üzerine dökün.
- Ayırdığınız kek parçalarını rondodan geçirip, toz haline getirin ve kekin üzerine serpiştirin en son üzerini dilediğiniz gibi süsleyin (ben badem parçaları serptim)
- 2 saat serin bir yerde kekinizi dinlendirin. Bu kadar pratik bir o kadar da lezzetli deneyecek olanlara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder