İncirli Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 kuru incir
- 3 yemek kaşığı damla çikolata yada doğranmış çikolata
- 4 yemek kaşığı ceviz
- 2 rendelenmiş havuç (rendenin ince tarafıyla)
- 2 kaşık nişasta
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un (markaya göre değişkenlik gösterebilir arttırabilirsiniz yada azaltabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
İncirli Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım. Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyelim.
- Daha sonra katı malzemeler eklenir ve en son da incir, ceviz, havuç, çikolatayı ekleyelim. Bu aşamada mikser yerine tel çırpıcı kullanırsanız iyi olur. Yağlamış ve unlanmış kalıba aktarılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirilir (ilk 25 dk fırının kapağını açmayın) Benim kekim ortalama 40 dk da pişti fırından fırına değişebilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder