Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı et yada kemik suyu ( isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 litre sıcak su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği birkaç kez iyice yıkayıp tencereye koyalım. Üzerine yarım ay piyazlık doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzu ve sıcak suyu ilave edelim. Varsa et suyu veya bulyon koyup karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerindeki köpükleri alalım. Yarım saat kadar pişirelim.
- Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Unu ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Zerdeçalı ve kimyonu ilave edelim. 2 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım. Altını kapatıp kaynamakta olan çorbamıza katalım.
- Blendırdan geçirip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Kıvamını kontrol edelim. Eğer çok koyu kıvamda ise sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyup eritelim. İsteyen sadece sıvı yağda olur. Altını kapatıp biberi ilave edip karıştıralım. Çorbayı kaselere koyup üzerine sosunu gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder