Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı et yada kemik suyu ( isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 litre sıcak su

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği birkaç kez iyice yıkayıp tencereye koyalım. Üzerine yarım ay piyazlık doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzu ve sıcak suyu ilave edelim. Varsa et suyu veya bulyon koyup karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerindeki köpükleri alalım. Yarım saat kadar pişirelim.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Unu ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Zerdeçalı ve kimyonu ilave edelim. 2 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım. Altını kapatıp kaynamakta olan çorbamıza katalım.
  • Blendırdan geçirip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Kıvamını kontrol edelim. Eğer çok koyu kıvamda ise sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyup eritelim. İsteyen sadece sıvı yağda olur. Altını kapatıp biberi ilave edip karıştıralım. Çorbayı kaselere koyup üzerine sosunu gezdirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...