Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata Tarifi

 

Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana ciğeri (zarı alınmış)
  • 50 gram iç yağı
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Salata için ;

  • 3-4 ceri domates
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam nane
  • 1 adet soğan
  • 3-4 salatalık turşu
  • 3-4 adet balık biberi turşusu
  • 2-3 adet acı kuru biber
  • Sumak
  • Limon

    Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğerleri iç yağı ile ocağı orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  • Suyunu bıraktıktan sonra tuz atıp suyunun çekene kadar pişirelim.
  • Suyu çekmiş ciğeri tereyağ ve sıvı yağı ilave edip karıştırıp içine pul biber, çok az kekik ve karabiber ekleyip 3-5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Nane ve maydanoz ayıklayıp yıkayıp servis tabağına isteninen arzuya göre düzenleyerek ceri domates dilim yapıyoruz .
  • Kornişon ,salata ,turşu ve balık biberi tuşusunuda servis tabağına yerleştiriyoruz.
  • Kuru soğan isteğe göre normal bir kalınlıkta doğrayıp üzerine sumak ekleyip karıştırıp ciğerlerle birlikte isteğe göre acı kuru biberleri servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...