Ramazanda Favori Tarifiniz Karamelli Sütlaç İçin Malzemeler
- 2 litre süt (tam yağlı süt )
- 1 su bardağından bir parmak eksik pirinç
- 2 su bardağı soğuk su(pirinçi haşlamak için)
- 2 su bardağı şeker (bu oran sütlacı tatlı sevenler için daha az şekerli sevenler azaltabilir)
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta(tepeleme olmasın)
- 1 çay bardağı kadar süt nişastayı açmak içi
- 2 paket vanilya
Ramazanda Favori Tarifiniz Karamelli Sütlaç Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir tencereye su ve yıkanmış pirinç alınır, suyunu çekinceye kadar haşlanır.Lapa olmamasına dikkat edilir.
- Ayrı bir tavada şekerin bir su bardağını karamelize ederek eritelim, süte ekleyelim .
- Kalan şekeri ve haşlanmış pirinçleri ekleyerek kaynamaya bırakalım altını kısarak 5-6 dakika daha kaynatalım.
- Bu esnada ayrı bir kasede nişasta, süt, ve yumurta sarılarını çırpalım.
- Kaynayan sütten bir kepçe ilave ederek karıştıralım .
- Ardından kaynayan süte ilave ederek hiç bırakmadan karıştıralım 5-6 dakika daha pişirelim .
- Ocağın altı kapatılıp vanilya ilave edelim karıştıralım.
- Uygun kaselere paylaştıralım.
- Fırın tepsisine alarak kaselerin yarısına gelecek şekilde su ilave edelim önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Oda sıcaklığına gelen tatlılar dolaba kaldırılır. Dolapta en az 4-5 saat dinlendirilir. Arzuya göre fındık fıstık vs ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder