Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tarifi

 

Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğsü

Marinesi için;

  • Zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber

Sebzeli harç için;

  • 10 adet mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri jülyen olacak şekilde doğrayalım.
  • Tavaya biraz sıvı yağ alıp soteleyelim.
  • Sarımsakları ve mantarları ekleyip sotelemeye devam edelim.
  • Ardından baharatları ekleyelim.
  • Bir yandan beşamel sosu için tavaya tereyağını alıp eritelim.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sütü ekleyip bir yandan topaklanmaması için karıştıralım.
  • Kaynayıp kıvam alınca tuzu ve karabiberi atalım.
  • Sosun yarısını sebzelere ekleyip karıştıralım.
  • Tavukların enlemesine keselim.
  • Ardından biraz zeytinyağı,toz kırmızı biber ve karabiber ile harmanlayalım.
  • Ardından döverek inceltelim.
  • İncelttiğimiz tavukların uç kısımlarına iç harcından koyup saralım.
  • Borcama yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirelim.
  • Pişmeye yakın fırından alıp kalan beşamel sosunu üzerlerine paylaştırıp kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Peynirler eriyip kızarana kadar tekrar fırınlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...