Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça tavuk göğsü
Marinesi için;
- Zeytinyağı
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
Sebzeli harç için;
- 10 adet mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri jülyen olacak şekilde doğrayalım.
- Tavaya biraz sıvı yağ alıp soteleyelim.
- Sarımsakları ve mantarları ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Ardından baharatları ekleyelim.
- Bir yandan beşamel sosu için tavaya tereyağını alıp eritelim.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü ekleyip bir yandan topaklanmaması için karıştıralım.
- Kaynayıp kıvam alınca tuzu ve karabiberi atalım.
- Sosun yarısını sebzelere ekleyip karıştıralım.
- Tavukların enlemesine keselim.
- Ardından biraz zeytinyağı,toz kırmızı biber ve karabiber ile harmanlayalım.
- Ardından döverek inceltelim.
- İncelttiğimiz tavukların uç kısımlarına iç harcından koyup saralım.
- Borcama yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirelim.
- Pişmeye yakın fırından alıp kalan beşamel sosunu üzerlerine paylaştırıp kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Peynirler eriyip kızarana kadar tekrar fırınlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder