Cevizli Sucuk (Orcik) Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram ceviz
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı üzüm pekmezi
Cevizli Sucuk (Orcik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Cevizleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp kurulayalım.
- Ardından ipe dizelim.
- Tavaya geri kalan malzemeleri alıp pürüzsüz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp göz göz olunca cevizleri bulayalım ve bir kıyafet askısına birbirine değmeyecek şekilde bağlayalım.
- İsterseniz biraz kuruduktan sonra tekrar kalan harca bulayabilirsiniz. Ya da kalan harcı yağlı kağıda yayıp ceviz serperek pestil yapabilirsiniz.
- Oda sıcaklığında 3 günde kuruyorlar. Yinede ortam sıcaklığına göre süre uzayıp kısalabilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder