Beşamel Soslu Kıymalı Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç için
- 400 gr dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Beşamel sos için;
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krepleri hazırlayın. Bütün malzemeleri bir kapta mikser ile çırpın. Sonra tavaya 1 kepçe aktarıp yayın ve arkalı önlü pişirin (çok fazla kızartmayın. Ben 1 gün önceden yapmıştım kolaylık oluyor) sonra kıymalı harcını hazırlayın.
- Tavaya kıymayı ekleyip kavurun. Sonra biber soğan ve sarımsağı ekleyip üzerlerine sıvı yağ gezdirip kavurmaya devam edin.
- Sonra havuç, salça, domates rendesi ve baharatları ekleyin. 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. En son suyu döküp kısık ateşte biraz kendini çekene kadar pişirin sonra altını kapatın.
- Ardından beşamel sosunu hazırlayın. Küçük bir tavaya tereyağını ekleyip eritin sonra unu ilave edip kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun sonra süt ve baharatlarını ekleyip, kıvamı koyulaşana kadar karıştırın ve ocaktan alın.
- Herşey hazır olduktan sonra sarma işlemine geçin krebin ortasına kıymalı harçtan koyun sonra biraz beşamel sos ve kaşar ekleyip, yanlarından kapatın ve rulo yapın.
- Bütün krepler bittikten sonra fırın kabına alıp, üzerlerine beşamel sos sürün birazda rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip fırına verin. Üstü kızarana kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder