İşkembe Tadında Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sirke
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- 1 litre su
Çorbaya sos:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
İşkembe Tadında Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları yıkayıp, küçük doğrayalım.
- 1litre suyu tencereye alalım yarım limon sıkalım 1tatlı kaşığı tuz koyup karıştırıp mantarları içine atıp ocağa alalım 10 dakika pişirelim o pişerken.
- Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı biraz kızdırıp 3 yemek kaşığı unu ekleyip altını iyice kısıp 5-6 dakika kavuralım.
- 10 dakika haşladığımız mantarları sudan alalım o suyu kavurduğumuz una yavaşça ekleyip, hemen bor tel çırpıcıyla karıştıralım ki un topaklanmasın. Hazırda et suyu kemik suyu yada tavuk suyu varsa birazda ondan ekleyebilirsiniz.
- Mantarları ve 3 diş rendelediğimiz sarımsağı, 3 kaşık sirkeyle karıştırıp onuda ekleyelim, kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika pişirelim. Altını söndürelim karabiber ekleyelim.
- Servis ederken 1 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, 1 tatlı kaşığı biber atıp, karıştıralım çorbanın üzerine gezdirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder