İşkembe Tadında Mantar Çorbası Tarifi

 

İşkembe Tadında Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 litre su

Çorbaya sos:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    İşkembe Tadında Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayıp, küçük doğrayalım.
  • 1litre suyu tencereye alalım yarım limon sıkalım 1tatlı kaşığı tuz koyup karıştırıp mantarları içine atıp ocağa alalım 10 dakika pişirelim o pişerken.
  • Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı biraz kızdırıp 3 yemek kaşığı unu ekleyip altını iyice kısıp 5-6 dakika kavuralım.
  • 10 dakika haşladığımız mantarları sudan alalım o suyu kavurduğumuz una yavaşça ekleyip, hemen bor tel çırpıcıyla karıştıralım ki un topaklanmasın. Hazırda et suyu kemik suyu yada tavuk suyu varsa birazda ondan ekleyebilirsiniz.
  • Mantarları ve 3 diş rendelediğimiz sarımsağı, 3 kaşık sirkeyle karıştırıp onuda ekleyelim, kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika pişirelim. Altını söndürelim karabiber ekleyelim.
  • Servis ederken 1 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, 1 tatlı kaşığı biber atıp, karıştıralım çorbanın üzerine gezdirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şekerpare Tarifi

  Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (Oda ısısında bekletilmiş) Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı irmik Yarım su b...