Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker ( 200 ml bardak ile
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Hamuru için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Üzerine için;

  • 1 çay bardağı portakal suyu

    Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye şerbeti için şeker ve suyu ilave edip çeyrek limonu sıkıp limonu da içine bırakın.
  • Ocağa alın kaynamaya başlayınca kısık ateşte onbeş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Hamur için yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve yoğurt ilave edip karıştırın.
  • İrmik ,un ,kabartma tozu ,vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Fırın kabınızı güzelce yağlayıp üzerine harcı ilave edip bir kaç kez tezgaha vurun havası çıksın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Fırından alın, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine bir çay bardağı portakal suyunu gezdirip soğumaya bırakın.
  • Daha sonra tatlınızı istediğiniz şekilde kesin üzerine şerbeti gezdirin en az üç dört saat kadar dinlendirin.
  • İstediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tembel Napolyon Pastası Tarifi

  Tembel Napolyon Pastası Tarifi İçin Malzemeler 4 kare milföy hamuru Krema için: 500 ml süt 3 adet yumurta sarısı 100 gram (yarım su bardağ...