Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker ( 200 ml bardak ile
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
Üzerine için;
- 1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye şerbeti için şeker ve suyu ilave edip çeyrek limonu sıkıp limonu da içine bırakın.
- Ocağa alın kaynamaya başlayınca kısık ateşte onbeş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
- Hamur için yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve yoğurt ilave edip karıştırın.
- İrmik ,un ,kabartma tozu ,vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip güzelce karıştırın.
- Fırın kabınızı güzelce yağlayıp üzerine harcı ilave edip bir kaç kez tezgaha vurun havası çıksın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Fırından alın, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine bir çay bardağı portakal suyunu gezdirip soğumaya bırakın.
- Daha sonra tatlınızı istediğiniz şekilde kesin üzerine şerbeti gezdirin en az üç dört saat kadar dinlendirin.
- İstediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder