Kadayıf Pare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olsun)
- 2 adet yumurta ( birinin beyazı üzeri için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1,5 su bardağı kadar kavrulmuş kadayıf
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Kadayıf Pare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye şekeri ve suyu ekleyin.
- Şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyip kısık ateşte 10 dk daha kaynatıp ılımaya bırakalım.
- Hamuru için tüm yağ ve yumurtayı çırpıp diğer kuru malzemeleri sırayla ekleyip yoğuralım yumuşak hamur olması lazım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek koyalım.
- Cevizden küçük olacak şekilde toplar yapın.
- İlk önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kavrulmuş kadayıfa bulayıp tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 175° fırında 30 dk kızarana kadar pişirin. (her fırın farklılık gösterebilir)
- Tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbetini iyice çekmesini isterseniz üzerini tepsi ile kapatın.
- İstediğiniz şekilde süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder