Kadayıf Pare Tarifi

 

Kadayıf Pare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olsun)
  • 2 adet yumurta ( birinin beyazı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı kadar kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

    Kadayıf Pare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye şekeri ve suyu ekleyin.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyip kısık ateşte 10 dk daha kaynatıp ılımaya bırakalım.
  • Hamuru için tüm yağ ve yumurtayı çırpıp diğer kuru malzemeleri sırayla ekleyip yoğuralım yumuşak hamur olması lazım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek koyalım.
  • Cevizden küçük olacak şekilde toplar yapın.
  • İlk önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kavrulmuş kadayıfa bulayıp tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 175° fırında 30 dk kızarana kadar pişirin. (her fırın farklılık gösterebilir)
  • Tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbetini iyice çekmesini isterseniz üzerini tepsi ile kapatın.
  • İstediğiniz şekilde süsleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şekerpare Tarifi

  Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (Oda ısısında bekletilmiş) Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı irmik Yarım su b...