Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harç için;
- 500 gram kıyma
- 4 adet kuru soğan
- 1-2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil sivri biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- Yeteri kadar tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir çay bardağı sıvı yağda ufakça doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım ,pembeleşen soğanların üzerine kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Ufakça doğradığımız biberleri ekleyelim 1-2 dakika kavurduktan sonra baharatları tuzu ekleyip ocağı kapatalım.
- Sosu için tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırıp kısık derecedeki ocağa alıp karıştırarak ılık hale getirelim .
- Hafif ılık olduktan sonra ocağı kapatalım içine tereyağını ekleyip karıştırarak eritelim sosumuz hazır.
- 5 adet yufkayı üst üste koyalım en üstteki yufkaya sos karışımından eşit şekilde yayıp fırça yardımıyla sürelim.
- Yufkanın bir ucunu katlayıp iç harçtan uzunca yayalım rulo şeklinde uç kısımlarını kapatarak sarıp ikiye katlayıp tepsiye alalım.
- Tüm yufkaları bu şekilde yapıp kalan sosu en üstüne gezdirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder