Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

 

Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harç için;

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 1-2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir çay bardağı sıvı yağda ufakça doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım ,pembeleşen soğanların üzerine kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Ufakça doğradığımız biberleri ekleyelim 1-2 dakika kavurduktan sonra baharatları tuzu ekleyip ocağı kapatalım.
  • Sosu için tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırıp kısık derecedeki ocağa alıp karıştırarak ılık hale getirelim .
  • Hafif ılık olduktan sonra ocağı kapatalım içine tereyağını ekleyip karıştırarak eritelim sosumuz hazır.
  • 5 adet yufkayı üst üste koyalım en üstteki yufkaya sos karışımından eşit şekilde yayıp fırça yardımıyla sürelim.
  • Yufkanın bir ucunu katlayıp iç harçtan uzunca yayalım rulo şeklinde uç kısımlarını kapatarak sarıp ikiye katlayıp tepsiye alalım.
  • Tüm yufkaları bu şekilde yapıp kalan sosu en üstüne gezdirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şekerpare Tarifi

  Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (Oda ısısında bekletilmiş) Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı irmik Yarım su b...