Pastane Şekerparesi Tarifi

 

Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • Yaklaşık 3,5-4 su bardağı un ( yavaş yavaş ekleyin)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 5 damla limon

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı

    Pastane Şekerparesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri derin bir sos tenceresine alıp kaynatın.
  • Kaynayınca 5 damla limonu şerbete ekleyip ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  • Derin bir kasede oda ısısına gelmiş tereyağ, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 yumurta beyazı ( sarısını üzerine sürmek için ayırın) ı̇rmik, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ilave edip karıştırın.
  • Ardından yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  • Hamurdan küçük top yapıp elinizle üzerine hafif bastırıp uçlarını birleştirin.
  • Yaprak şekli gibi olacak.
  • Üzerine az sıvı yağ ile çırptığınız yumurta sarısını sürün.
  • Çatalın arkası ile hamura çizikler atın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen şekerpareleri fırından alıp ilk sıcağı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra şerbetini dökün.
  • Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...