Beyti Kebabı Tarifi

 

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 soğan rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Yufkalara sürülen sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Üzerindeki domates sos için;

  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su

Üzerine;

  • Kızgın tereyağı

    Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak köftesi için malzemeleri kaba alıp iyice yoğuralım.
  • Dilerseniz önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • 1 yufka alıp üzerine salçalı sostan fırça ile sürelim 2 kenarını karşılıklı katlayalım.
  • Köfteyi her bir yufka için 3 parçaya ayıralım kenar kısmını uzun şerit halinde yerleştirelim daha sonra sıkı bir şekilde rulo yapıp 2 parmak genişliğinde keselim.
  • Yağlanmış fırın kabına yerleştirelim. Diğer yufkaları da bu şekilde yapıp üzerlerine sıvı yağ sürelim.
  • Arzuya göre fırın kabına domates ve biber ekleyip 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  • Tabağa alıp üzerine pişirdiğimiz domates sosu ve tereyağı gezdirip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 150 gram margarin 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek ka...