Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 soğan rendesi
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Yufkalara sürülen sos için;
- 2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzerindeki domates sos için;
- 2 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Yarım su bardağı su
Üzerine;
- Kızgın tereyağı
Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köftesi için malzemeleri kaba alıp iyice yoğuralım.
- Dilerseniz önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
- 1 yufka alıp üzerine salçalı sostan fırça ile sürelim 2 kenarını karşılıklı katlayalım.
- Köfteyi her bir yufka için 3 parçaya ayıralım kenar kısmını uzun şerit halinde yerleştirelim daha sonra sıkı bir şekilde rulo yapıp 2 parmak genişliğinde keselim.
- Yağlanmış fırın kabına yerleştirelim. Diğer yufkaları da bu şekilde yapıp üzerlerine sıvı yağ sürelim.
- Arzuya göre fırın kabına domates ve biber ekleyip 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Tabağa alıp üzerine pişirdiğimiz domates sosu ve tereyağı gezdirip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder