Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet iri patlıcan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından az karabiber
Üzerine için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç içi kadar ceviz
- 5-6 adet kurutulmuş biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Patlıcan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 adet patlıcanı bir kaç yerden bıçakla delin fırında pişirin .
- Daha sonra patlıcanları soyup küçük doğrayın bir kaseye alın.
- Üzerine yoğurt ,labne, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
- Sosu için sos tavasına yağları ekleyin ısınınca cevizleri ekleyip biraz kavurun.
- Biberleri ekleyip bir iki tur karıştırın.
- Toz biber ekleyip karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder