Karbonatlı Poğaça Tarifi

  Karbonatlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım paket krema 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karbonat Yarım limon 5 su bardağı un İçine; Peynir Üzerine; Yumurta sarısı Susam Karbonatlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, sıvı malzemelerin hepsini bir kaba koyalım, limon ile karbonatı bir kapta karıştırıp köpürtelim onuda ekleyelim tuzu şekeri de ekleyip bir tel ile karıştıralım. Un ve kabartma tozunuda ekleyip silikon spatula veya tahta kaşık ile hamurumuzu toparlayalım birazda elimizle yoğurup çok yoğurmayacağız ama mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezelere ayırdığımız hamurlarımızın içine peyniri koyup yuvarlak poğaçalar yapalım. Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Ortasına bıçakla artı işareti keselim. 180⁰ ısınmış fırında 30 dakika pi...

Çıtırlığı Garanti Lokma Tatlısı Tarifi

 

Çıtırlığı Garanti Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1yemek kaşığı şeker

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Şerbeti için malzemeler;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • İnce dilim limon

    Çıtırlığı Garanti Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Limonu, şekeri ve suyu tencereye koyuyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 18 -19 dk. Daha kaynatıyoruz.
  • Lokmaların çıtır olması için şerbetin koyu kıvamlı olması gerekiyor.
  • Sonra soğutmaya bırakıyoruz. (ılıklandığı zaman buzdolabına koyup bekletiyorum veya 1 gece önceden yapılırsa daha iyi olur. ).
  • Hamuru için malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Kekten kıvamlı, hamurdan cıvık olmalı.
  • Üstünü kapatıp 3o dakika mayalandırmaya bırakıyoruz.
  • Mayası gelince kaşıkla karıştırıyoruz. (maya kokusu çıksın diye).
  • Tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
  • Krema torbasına hamuru koyup makasla ucunu kesip, ısınmış yağa kesip kesip bırakıyoruz.
  • Lokmaların her tarafını güzelce kızarttıktan sonra soğuk şerbete koyup birkaç kere çevirdikten sonra servis kabına alıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?