Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 dolu yemek kaşığı ezilmiş sarı haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için yeşil mercimek üzerine 1 litre su alınarak güzelce haşlanır yaklaşık 35- 40 dakika.
- Başka bir tavaya küp küp doğradığımız kuru soğan ilave edilir, üzerine sıvı yağ da ilave edildikten sonra güzelce kavrulur .
- Pembeleşen soğanların üzerine salça da ilave edilir ve güzelce tekrar kavrulur.
- Son olarak üzerine haşlanmış ve süzülmüş yeşil mercimekler tuz ve karabiber ilave edildikten sonra soğumaya kenara alınır .
- Sıvı yağ ve haşhaş homojen olacak şekilde karıştırılır ve üzerine çok az tuz ilave edilir bu karışım da kenara alınır .
- Yufkanın her biri 12 parçaya bölünecek şekilde üçgen üçgen kesilir, yufkadan bir parça alınır ve üzerine haşhaşlı karışımdan bir yemek kaşığı gezdirilir.
- Bir fırça yardımıyla güzelce sürülür ve üzerine bir tane daha yufka serilir bu yufkanın da üzerine bir yemek kaşığı kadar haşhaş sürülür yani toplamda iki kat olmalı yufka .
- Mercimekli karışımdan alınır ve güzelce çok sıkı olmayacak şekilde sarılır ,kalan haşhaşlı karışım böreklerin üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış bir 80 derecelik fırında yaklaşık 35 -40 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz çok şahane ve çok lezzetli banko bir tarif önyargılı olmayın yeşil mercimeğin en iyi hali kesinlikle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder