Köz Patlıcanlı Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy közlenmiş patlıcan
- 3 orta boy közlenmiş kırmızı kapya biber
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 dal dereotu
- 1 limon suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Kimyon (ben 1 çay kaşığı koydum)
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Köz Patlıcanlı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce patlıcanları ve biberleri közleyelim. Kabuklarını soyalım ve soğuyunca rondodan diğer malzemelerle birlikte çekelim. Kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz size kalmış. İsterseniz iri taneli isterseniz kremsi yapıda çekebilirsiniz.
- Servis için tabağa yayalım. Üzerini zeytinyağında toz biberle hafif kavurduğumuz nohutlarla ve dereotuyla istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder