Köz Patlıcanlı Meze Tarifi

 

Köz Patlıcanlı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy közlenmiş patlıcan
  • 3 orta boy közlenmiş kırmızı kapya biber
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon (ben 1 çay kaşığı koydum)

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut

    Köz Patlıcanlı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce patlıcanları ve biberleri közleyelim. Kabuklarını soyalım ve soğuyunca rondodan diğer malzemelerle birlikte çekelim. Kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz size kalmış. İsterseniz iri taneli isterseniz kremsi yapıda çekebilirsiniz.
  • Servis için tabağa yayalım. Üzerini zeytinyağında toz biberle hafif kavurduğumuz nohutlarla ve dereotuyla istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder