Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz fazla su
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığından biraz az şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaba un maya su tuz ve şekeri ekleyip yoğuralım. Hamuru 1 saat mayalandıralım.
- İç harç malzemelerinin hepsini rondaya katıp çekelim.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıp oklavayla açalım. İstediğiniz büyüklükte yuvarlaklar çıkaralım. İç harcımızdan üzerine yayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim, 220 derecede 10 dk pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder