Fındık Lahmacun Tarifi

 

Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz fazla su
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığından biraz az şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaba un maya su tuz ve şekeri ekleyip yoğuralım. Hamuru 1 saat mayalandıralım.
  • İç harç malzemelerinin hepsini rondaya katıp çekelim.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp oklavayla açalım. İstediğiniz büyüklükte yuvarlaklar çıkaralım. İç harcımızdan üzerine yayalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim, 220 derecede 10 dk pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder