Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 200 gram mantar
- 1 orta boy soğan
- 1 büyük boy kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 100 gram krema
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kekik
- Zeytinyağı
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzerine;
- Kaşar
Tavuklu Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzu küp küp doğrayıp tencerede pişiriyoruz, daha sonra yağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ,kapya biberleri ,mantarları ve yeşil biberleri pişirdiğimiz tavuğun üzerine ekliyoruz.
- Onlar piştikten sonra salçamızı baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra kremamızı da ekleyip 1-2 kaynadıktan sonra altını kapatıp kenara alıyoruz.
- Daha sonra krebimizi yapmak için malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra krep tavasında kreplerimizi hazırlayıp yaklaşık 6 tane çıkıyor onları da kenara alıyoruz.
- Soğuyan tavuğumuz ve kreplerimizi hazırlayıp tepsimize diziyoruz onlar hazır olduktan sonra beşamel sosumuzu yapıyoruz.
- Beşamel sos için önce tereyağını eritip üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra sütümüzü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz .
- En son tuzunu ve karabiberini de ekleyip iyice bir karıştırdıktan sonra karıştırdığımız beşamel sosu tepsimize dizdiğimiz kreplerin üzerine ekliyoruz.
- Beşamel sosun üzerine rendelediğimiz kaşarları döküp 180 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder