Tavuklu Krep Sarma Tarifi

 

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 200 gram mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük boy kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 gram krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar

    Tavuklu Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğumuzu küp küp doğrayıp tencerede pişiriyoruz, daha sonra yağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ,kapya biberleri ,mantarları ve yeşil biberleri pişirdiğimiz tavuğun üzerine ekliyoruz.
  • Onlar piştikten sonra salçamızı baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra kremamızı da ekleyip 1-2 kaynadıktan sonra altını kapatıp kenara alıyoruz.
  • Daha sonra krebimizi yapmak için malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra krep tavasında kreplerimizi hazırlayıp yaklaşık 6 tane çıkıyor onları da kenara alıyoruz.
  • Soğuyan tavuğumuz ve kreplerimizi hazırlayıp tepsimize diziyoruz onlar hazır olduktan sonra beşamel sosumuzu yapıyoruz.
  • Beşamel sos için önce tereyağını eritip üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra sütümüzü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz .
  • En son tuzunu ve karabiberini de ekleyip iyice bir karıştırdıktan sonra karıştırdığımız beşamel sosu tepsimize dizdiğimiz kreplerin üzerine ekliyoruz.
  • Beşamel sosun üzerine rendelediğimiz kaşarları döküp 180 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder