Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

Kreması için:

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı dondurulmuş çilek
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker

    Çilekli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri toz haline getirip, erimiş tereyağı ile karıştırın. Kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve bardağın tersiyle bastırarak düzleştirin.
  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek el çırpıcısı ile çırpın. Bisküvilerin üzerine harcı aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-50 dk pişirin. (fırına bir kase su koyarsanız kekiniz çatlamaz👌🏼)
  • Çilekleri blenderda çekin. Su ve şekeri ile beraber bir tencereye alın. Nişastayı suda çözdürün ve tencereye ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin.
  • Pişen cheesecake üzerine çilek sosunu da döküp tekrar buzdolabına atın. En az 2 saat dolapta bekletin. Sos donunca buzdolabından çıkarıp, servis edebilirsiniz.

Yorumlar