Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- * 1, 5 paket yulaflı bisküvi
 - * 50 gram tereyağı
 
Kreması için:
- 2 adet yumurta
 - 1 kutu krema
 - 4 yemek kaşığı un
 - 400 gram labne
 - 1 paket valinya
 - 1 su bardağı toz şeker
 
Üzeri için:
- 1,5 su bardağı dondurulmuş çilek
 - 1 çay bardağı su
 - 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
 - 1 su bardağı şeker
Çilekli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Öncelikle bisküvileri toz haline getirip, erimiş tereyağı ile karıştırın. Kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve bardağın tersiyle bastırarak düzleştirin.
 - Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.
 - Diğer malzemeleri de ekleyerek el çırpıcısı ile çırpın. Bisküvilerin üzerine harcı aktarın.
 - Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-50 dk pişirin. (fırına bir kase su koyarsanız kekiniz çatlamaz👌🏼)
 - Çilekleri blenderda çekin. Su ve şekeri ile beraber bir tencereye alın. Nişastayı suda çözdürün ve tencereye ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin.
 - Pişen cheesecake üzerine çilek sosunu da döküp tekrar buzdolabına atın. En az 2 saat dolapta bekletin. Sos donunca buzdolabından çıkarıp, servis edebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder