Nefis Ayçöreği Tarifi

 

Nefis Ayçöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • Yarım paket instant maya
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un

İç malzeme için;

  • 500 gram kakaolu kek(ben kalan kakaolu keki kullandım)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • File badem (ben kullanmadım)

    Nefis Ayçöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce süt, toz şeker, mayayı karıştırın ,ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, hepsinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Mayalama yapmıyoruz.
  • Unu kontrollü ekleyin ne çok yumuşak ne çok sert hamur olacak.
  • Ardından iç dolgusu için keki uygun bir kaba alarak kakao ,pudra şekeri ,tarçın, ceviz ,süt, üzümü ekleyin ve rulo şeklinde hazırlayın.
  • Hamuru yuvarlak şekilde tezgaha alın önce 4 eşit parçaya bölün sonra rulo yaparak toplam 12 parça olacak şekilde bölüp beze şeklinde hazırlayın.
  • Ardından hamuru bir aparat yardımıyla (ben oklava kullandım) uzunlamasına açın. İç dolguyu yerleştirin ve hamuru sararak kapatın. Kapanan kısım altta kalacak.
  • Sonra hilal şekli vererek tepsiye alın. Resimlerde detaylı anlatım mevcut. Bütün bezelere aynı işlem uygulanır ve yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
  • Ben fanlı ayarda 20 dk 200 derece ısıttım. Ayçöreğini fırına verirken 200 derece fansız ayarda 20-25 dk pişirdim. Fırınınızın ayarına göre kontrollü şekilde pişirebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.

Yorumlar