Nefis Ayçöreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- Yarım paket instant maya
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un
İç malzeme için;
- 500 gram kakaolu kek(ben kalan kakaolu keki kullandım)
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- File badem (ben kullanmadım)
Nefis Ayçöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce süt, toz şeker, mayayı karıştırın ,ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, hepsinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Mayalama yapmıyoruz.
- Unu kontrollü ekleyin ne çok yumuşak ne çok sert hamur olacak.
- Ardından iç dolgusu için keki uygun bir kaba alarak kakao ,pudra şekeri ,tarçın, ceviz ,süt, üzümü ekleyin ve rulo şeklinde hazırlayın.
- Hamuru yuvarlak şekilde tezgaha alın önce 4 eşit parçaya bölün sonra rulo yaparak toplam 12 parça olacak şekilde bölüp beze şeklinde hazırlayın.
- Ardından hamuru bir aparat yardımıyla (ben oklava kullandım) uzunlamasına açın. İç dolguyu yerleştirin ve hamuru sararak kapatın. Kapanan kısım altta kalacak.
- Sonra hilal şekli vererek tepsiye alın. Resimlerde detaylı anlatım mevcut. Bütün bezelere aynı işlem uygulanır ve yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
- Ben fanlı ayarda 20 dk 200 derece ısıttım. Ayçöreğini fırına verirken 200 derece fansız ayarda 20-25 dk pişirdim. Fırınınızın ayarına göre kontrollü şekilde pişirebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.
Yorumlar
Yorum Gönder