Labneli Bomba Tarifi


 

Labneli Bomba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 100 ml. krema(1 çay bardağı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 -4, 5 su bardağı kadar un
  • 300 gram labne 

    Labneli Bomba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 15-20 ıspanak yaprağını 2-3 dk haşlayıp soğuk sudan geçirelim.
  • Bu yöntemi ıspanağın renginin canlı kalması için yapıyoruz.
  • Süzdüğümüz ıspanağı blender dan geçirelim.
  • Yoğurma kabına margarin, kremayı, yumurtayı, şekeri, tuzu ve ıspanağı alıp güzelce karıştıralım.
  • Kontrollü olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ister elimizle ister merdane yardımı ile açalım. Ne çok ince ne çok kalın olmasın.
  • Açtığımız hamurun ortasına labne sıkalım sıkma torbanız yoksa tatlı kaşığı ile de koyabilirsiniz.
  • Kenarlarını parmaklarımızla sıkıca kapatıp bardak yardımı ile fazlalıklarını keselim.
  • Tepsiye dizdiğimiz poğaçaları 180 derece fırının orta rafında altları pembeleşene kadar pişirelim.

Yorumlar