Ana içeriğe atla
Labneli Bomba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 1 adet yumurta
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 100 ml. krema(1 çay bardağı)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 -4, 5 su bardağı kadar un
- 300 gram labne
Labneli Bomba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 15-20 ıspanak yaprağını 2-3 dk haşlayıp soğuk sudan geçirelim.
- Bu yöntemi ıspanağın renginin canlı kalması için yapıyoruz.
- Süzdüğümüz ıspanağı blender dan geçirelim.
- Yoğurma kabına margarin, kremayı, yumurtayı, şekeri, tuzu ve ıspanağı alıp güzelce karıştıralım.
- Kontrollü olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ister elimizle ister merdane yardımı ile açalım. Ne çok ince ne çok kalın olmasın.
- Açtığımız hamurun ortasına labne sıkalım sıkma torbanız yoksa tatlı kaşığı ile de koyabilirsiniz.
- Kenarlarını parmaklarımızla sıkıca kapatıp bardak yardımı ile fazlalıklarını keselim.
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçaları 180 derece fırının orta rafında altları pembeleşene kadar pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder