Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler
Sebzeler:
- 2 adet pırasa (kalın dilimlenmiş)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Biraz zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 500 ml süt (5 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Sebze Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasayı dilimleyin, havucu rendeleyin, patatesi küçük küpler halinde doğrayın.
- Tavaya biraz zeytinyağı alın ve sebzeleri ekleyip orta ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin.
- Domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırın.
- Sebzeleri fırın kabına eşit şekilde yayın.
- Beşamel sos için bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin.
- Unu ekleyip hafifçe kavurun.
- Sütü yavaşça ekleyip hızlıca karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Tuz ekleyin.
- Hazırladığınız beşamel sosu sebzelerin üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında 25–30 dakika, üzeri altın rengini alana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder