Sebze Graten Tarifi


 

Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler

Sebzeler:

  • 2 adet pırasa (kalın dilimlenmiş)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Biraz zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Beşamel sos:

  • 500 ml süt (5 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

    Sebze Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı dilimleyin, havucu rendeleyin, patatesi küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tavaya biraz zeytinyağı alın ve sebzeleri ekleyip orta ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  • Domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırın.
  • Sebzeleri fırın kabına eşit şekilde yayın.
  • Beşamel sos için bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin.
  • Unu ekleyip hafifçe kavurun.
  • Sütü yavaşça ekleyip hızlıca karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ekleyin.
  • Hazırladığınız beşamel sosu sebzelerin üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200°c fırında 25–30 dakika, üzeri altın rengini alana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder