Bal Kabağı (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı şeker
- 1 orta boy balkabağı
Üzeri için;
- Tahin
- Ceviz
Bal Kabağı (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabağımızı yıkıyoruz kabuğunu soyduktan sonra dilim,dilim yapıyoruz ve içinin çekirdekleri kısmını temizledikten sonra dik şekilde tutarak yanlamasına dograyarak küçüktüm tenceremize alıyoruz (ben geniş ağızlı düdüklü kullandım)
- Tenceremizi tamamen kabakla doldurmadan arasına 2 su bardağı şeker ilave ediyoruz kalan 3 su bardağına da kabakların son katına en üstüne ilave ediyoruz. (çok tatlı sevenler bir su bardağı daha şeker ilave edebilir)
- Bu şekilde ağzı kapalı vaziyette bir gece bekletiyoruz. Sabahına kendi sulanmış vaziyette oluyor orta ateşte ocakta yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine tahin ve cevizle servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder