Bal Kabağı (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Bal Kabağı (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı şeker
  • 1 orta boy balkabağı

Üzeri için;

  • Tahin
  • Ceviz

    Bal Kabağı (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabağımızı yıkıyoruz kabuğunu soyduktan sonra dilim,dilim yapıyoruz ve içinin çekirdekleri kısmını temizledikten sonra dik şekilde tutarak yanlamasına dograyarak küçüktüm tenceremize alıyoruz (ben geniş ağızlı düdüklü kullandım)
  • Tenceremizi tamamen kabakla doldurmadan arasına 2 su bardağı şeker ilave ediyoruz kalan 3 su bardağına da kabakların son katına en üstüne ilave ediyoruz. (çok tatlı sevenler bir su bardağı daha şeker ilave edebilir)
  • Bu şekilde ağzı kapalı vaziyette bir gece bekletiyoruz. Sabahına kendi sulanmış vaziyette oluyor orta ateşte ocakta yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine tahin ve cevizle servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder