Lazanya Bolonez Tarifi

 

Lazanya Bolonez Tarifi İçin Malzemeler

  • 23 yaprak lazanya
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı domates konservesi
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz (salçanız tuzsuz ise)
  • Karabiber

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat cevizi rendesi

Üzerine;

  • 200 gram kaşar peyniri

    Lazanya Bolonez Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma tencereye alınır, suyunu salıp tekrar çekince zeytinyağı eklenir ve kavrulur. Yemeklik doğranan soğan ve küçük küçük doğranan sarımsaklar ilâve edilir ve kavrulmaya devam edilir.
  • Bu arada ince rendelenmiş havuç da tencereye alınır. Hepsi birlikte sotelenir. Nihayetinde salça da ilâve edilir, 1-2 dakika sonra da domates püresi, karabiber, salça ve tuzsuz ise tuz ilâvesi yapılır. 5 dakika sonra ocaktan alınır.
  • İkinci adım olarak beşamel sos hazırlanır. Sos tenceresinde tereyağ eritilir. Unu eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine süt ilâve edilir ve çırpma teli ile açılır. Göz göz olup kaynamaya başlayan sosa tuz ve baharatlar eklenir ve ocaktan alınır. Sos boza kıvamında olmalı. Gerekirse süt ekleyebilirsiniz.
  • Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos gezdirilir. Üzerine lazanya yapraklarından dizilir. Daha sonra her katta üzerine önce sos, sonra kıymalı harç yayılır. Lazanya yaprakları bitene kadar bu işlem tekrar edilir. (benim kullandığım fırın kabı 40 cm×25 cm ebatlarında idi).
  • En üste beşamel sos ve kıymalı harç tekrar konur ve kaşar peyniri ile bitirilir. Vaktiniz varsa bir kaç saat dinlenmesi için kenara alabilirsiniz. Böylece lazanyanız daha lezzetli olacaktır.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Kızaran lazanya fırından çıkartılır ve 5-10 dakika sonra sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder