Gökçeada’nın Meşhur Efibadem Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı çiğ badem
- 3 su bardağı un
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Gökçeada’nın Meşhur Efibadem Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu geniş bir tavaya alalım kısık ateşte 10 dk boyunca karıştırarak kavuralım rengi hafif döndükten sonra ayrı bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım .
- Çiğ bademleri bıçak yardımıyla iri parçalar halinde keselim, onlar ıda unu kavurduğumuz tavaya alalım kısık ateşte 5 dakika boyunca karıştırarak kavuralım, soğuması için bir kenara bırakalım.
- Derin bir kaba yumuşak tereyağını,pudra şekerini,ve yumurtayı alıp iyice elimizle karıştıralım.
- Ardından iyice soğuyan unu ,kabartma tozunu ekleyelim ve hamurumuzu bütünleştirelim.
- Üzerine bademlerimizi de ekleyelim iyice karıştıralım, hamurumuz parça parça dökülüyor vaziyette olacaktır,avuç içimize alalım cevizden az küçük yuvarlak şekiller verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı hepsini dizelim.
- 180° ısınmış fanlı fırında yaklaşık 15 dakika kadar üzerleri hafifçe kızarana kontrollü pişirelim.
- Fırından alalım 2 dk. Sonra ilk sıcağı çıkmış olacaktır geniş bir tabağa pudra şekerini alalım kurabiyelerimizi sıcakken pudra şekerine bulayarak ayrı bir tepsiye sıralayalım nefis kurabiyelerimiz çay ya da kahve eşliğinde tüketmek üzere hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder