Kolay Pişi (Kaşık Dökmesi) Hem Tatlı Hem Tuzlu Tarifi

 

Kolay Pişi (Kaşık Dökmesi) Hem Tatlı Hem Tuzlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da bir paket kabartma tozu
  • 1 fiske (çimdik) tuz
  • 1 su bardağı beyaz un yada tam buğday unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İsteğe bağlı;

  • Biraz beyaz peynir
  • 3 4 dal maydanoz

    Kolay Pişi (Kaşık Dökmesi) Hem Tatlı Hem Tuzlu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeler bir kaba koyularak pütürsüz hale gelene kadar karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir kaşıktan akan ama çok cıvık olmayan bir hamur haline gelene kadar un ilavesi yapılır.
  • Tavada sıvı yağ kızdırılır birer yemek kaşığı hamurdan alınarak kızgın yağ bırakılır tavanın büyüklüğüne kadar malzeme koyulur.
  • Kaşıkla ya da tava hafif sallanarak hamurların üzerine de kızgın yağ gelmesine dikkat edilir kabarması sağlanır kızaran hamurlar alt üst yapılarak ters çevrilir diğer yüzde kızardığında havlu kağıt yayılmış servis kabına alınır.
  • Arzuya göre hamura ilaveler de yapılabilir maydanoz ,dereotu, nane ,peynir, lor, minik doğranmış ya da rendelenmiş sucuk, pastırma kaşar vb.
  • Ayrıca yağsız tavada da pankek gibi pişirebilirsiniz. Onu da çikolata tahin pekmez bal ya da reçellerle tüketebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder