Şekerpare ( Herkesin Israrla Tarifini Sorduğu Tatlım ) İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ ( ya da margarin)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarı üzeri için)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 su bardağından biraz fazla un ( kontrollü)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker( azaltılabilir )
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon ( yoksa limon tuzu )
Şekerpare ( Herkesin Israrla Tarifini Sorduğu Tatlım ) Nasıl Yapılır?
- Tatlının önce şerbeti hazırlanmalı. Çünkü şerbet soğuk tatlı ise sıcak olmalı.
- Şerbetin malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya başladığında 5 dk tutup şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamurun un hariçinde bütün malzemelerini iç içe katıp hafifçe yoğuralım.
- En sonda kontrollü bir şekilde unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim.
- Üzerine ister badem ister ceviz koyabilirsiniz. ( tercihen).
- Şekil verilen hamurun üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım ( 160 ).
- Fırından çıkan tatlıyı uygun bir yere alıp üzerine soğutulmuş şerbeti dökelim ve 15 dk ara ile tatlıyı ters düz yapıp şerbeti iyice çekmesini sağlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder