Şekerpare ( Herkesin Israrla Tarifini Sorduğu Tatlım )

 

Şekerpare ( Herkesin Israrla Tarifini Sorduğu Tatlım ) İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ ( ya da margarin)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarı üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 su bardağından biraz fazla un ( kontrollü)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker( azaltılabilir )
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon ( yoksa limon tuzu )

    Şekerpare ( Herkesin Israrla Tarifini Sorduğu Tatlım ) Nasıl Yapılır?

  • Tatlının önce şerbeti hazırlanmalı. Çünkü şerbet soğuk tatlı ise sıcak olmalı.
  • Şerbetin malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya başladığında 5 dk tutup şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamurun un hariçinde bütün malzemelerini iç içe katıp hafifçe yoğuralım.
  • En sonda kontrollü bir şekilde unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  • Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim.
  • Üzerine ister badem ister ceviz koyabilirsiniz. ( tercihen).
  • Şekil verilen hamurun üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım ( 160 ).
  • Fırından çıkan tatlıyı uygun bir yere alıp üzerine soğutulmuş şerbeti dökelim ve 15 dk ara ile tatlıyı ters düz yapıp şerbeti iyice çekmesini sağlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder