Yoğurtlu, Etli Patates Yemeği Tarifi

 

Yoğurtlu, Etli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Eti haşlamak için;

  • 450 gram dana eti
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 su bardağı su ( 800 ml)

Çorbası için;

  • 450 gram patates (festkochend / sert dokulu) ( yaklaşık 5 orta büyüklükte)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı yoğurt (500 gram)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
  • 1 – 1,5 tatlı kaşığı tuz ( ben 1,5 tatlı kaşığı ekledim. siz damak tadınıza göre ekleyin)

Üzeri için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 0,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (arzuya göre)

Su bardağım 200 ml 

Yoğurtlu, Etli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğranmış etleri ısınmış sıvı yağına ekleyin. Yüksek ateşte suyu çekene kadar kavurun. Üzerine suyu ekleyin ve düdüklüde haşlayın.
  2. Sonra hafif iri küp doğradığınız patatesleri ve haşlanmış nohudu etlere ekleyin. 5 dakika kapağı açık birlikte pişirin.
  3. Terbiyesi için; bir kabın içerisine yoğurdu, unu ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Çorbanın suyundan terbiyeye ekleyip karıştırın. Sonra çorbayı karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin.
  4. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin ve kapağı açık 18 dakika orta ateşte kıvamlı pişirin (siz yinede patatesleri kontrol edin ezilmesin. Ama normalde doğru patates seçimi çok önemli!)
  5. En sonunda tereyağını ve sıvı yağını eritin. Naneyi ve toz biberi ekleyip hafif ısıtın. Çorbaya ekleyip karıştırın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder