Yoğurtlu, Etli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Eti haşlamak için;
- 450 gram dana eti
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 su bardağı su ( 800 ml)
Çorbası için;
- 450 gram patates (festkochend / sert dokulu) ( yaklaşık 5 orta büyüklükte)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için;
- 2 su bardağı yoğurt (500 gram)
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
- 1 – 1,5 tatlı kaşığı tuz ( ben 1,5 tatlı kaşığı ekledim. siz damak tadınıza göre ekleyin)
Üzeri için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 0,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (arzuya göre)
Su bardağım 200 ml
Yoğurtlu, Etli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış etleri ısınmış sıvı yağına ekleyin. Yüksek ateşte suyu çekene kadar kavurun. Üzerine suyu ekleyin ve düdüklüde haşlayın.
- Sonra hafif iri küp doğradığınız patatesleri ve haşlanmış nohudu etlere ekleyin. 5 dakika kapağı açık birlikte pişirin.
- Terbiyesi için; bir kabın içerisine yoğurdu, unu ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Çorbanın suyundan terbiyeye ekleyip karıştırın. Sonra çorbayı karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin ve kapağı açık 18 dakika orta ateşte kıvamlı pişirin (siz yinede patatesleri kontrol edin ezilmesin. Ama normalde doğru patates seçimi çok önemli!)
- En sonunda tereyağını ve sıvı yağını eritin. Naneyi ve toz biberi ekleyip hafif ısıtın. Çorbaya ekleyip karıştırın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder