Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yaş Pasta Tadında Ganajlı Islak Kek Tarifi

 

Yaş Pasta Tadında Ganajlı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islatmak için;

  • 1-2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağı süt

Ganaj için;

  • 1 paket krema yağlı (200ml)
  • 180-200 gram kadar bitter-sütlü karışık çikolata (ben yarı bitter yarı sütlü kullandım)

    Yaş Pasta Tadında Ganajlı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ganajı hazırlayın ,kremayı tavaya alın, kenarlardan cız ettimi çikolatayı ekleyip altını kapatın ve karıştırın, sonra kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Keki için yumurta ve şekeri 4-5 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın .
  • Sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın, ardından kuru malzemeleri eleyerek ekleyip çırpın.
  • Tereyağ ile yağlanmış kalıba aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fansız fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Süt sosu için granül kahveyi sıcak suda açıp süte ekleyin.
  • Kek piştikten sonra servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekleyin ilk sıcağı çıksın sonra süt sosunu üzerine eşit bir şekilde dökün.
  • Ardından soğuyan ganajı döküp yayın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben beyaz çikolata ile süsledim.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?