30 Kasım 2017 Perşembe

yemek tarifleri ( Tavuklu Kuskus Tava ,Arap Usulü)

Tavuklu Kuskus Tava (Arap Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuskus (750 gr)
  • 1 kilo tavuk baget
  • Yarım kilo tavuk kanat
  • Küçük yemeklik soğan
  • 125 gr margarin
  • Pul biberi
  • Tavuk ızgara baharatı
  • Tuz

Tavuklu Kuskus Tava (Arap Usulü) Tarifi Yapılışı

Önce baget ve kanatlarımızı temizleyip yıkayıp tenceremize alıyoruz, biraz tuzla haşlıyoruz. Soğanlarımızı da koyuyoruz, tavuklarla hafif haşlanmaya. Daha sonra ayrı bir tencerede kuskusu haşlıyoruz makarna gibi. Tavuklarımız pişince biraz kavuruyoruz. Az tavuk baharatı ve margarinle. Soğanlarla bir tepsiye alıyoruz ve az didikliyoruz. Haşlanan kuskusun suyunu süzüp tavuklarımızın üzerine döküyoruz. Tavuk suyunu dökmüyoruz çünkü o bize lazım. Tepsimize tavuk suyunu da ekliyoruz ve az tuz pulbiberi ekliyoruz. Daha sonra fırına gönderiyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Çok severek yeniliyor çocuklar da çok seviyor afiyetle ☺️

yemek tarifleri ( kelebek )

Kelebek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kelebek kanat
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 diş sarımsak
  • 1 küçük kase küçük patates
  • 1 küçük kase çeri domatesi
  • 1 küçük kase arpacık soğanı
  • Orta boy 4 sivri biber
  • Orta boy 4 havuç
  • 1 büyük fırın poşeti

Kelebek Tarifi Yapılışı

Soya sosu ve baharatları kelebek kanatları 3 saat soya sosun da bekletiyoruz. Sonra fırın poşetine koyuyoruz ayrı bir kapda soyduğumuz patates ,havuç, biber, soğan, domatesi, zeytin yağı salça yoğurt ekliyerek harmanlıyoruz. Fırın poşetine harmanladığımız ürünleri de koyuyoruz ve 180 derecede pişir fırında.

29 Kasım 2017 Çarşamba

yemek tarifleri ( Döner Tadında Tavuk )

Döner Tadında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (fazlada olabilir)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Kırmızı biber

Döner Tadında Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk göğsünü tavuklarımızdan ayıralım. Ayırdıktan sonra ince dilim halinde keselim. Ocakta kızmış tavamıza yağımızı koyalım. Biraz ısındıktan sonra tavuk göğsü dilimlerini tavamıza koyalım. Baharatlarınında isteğe bağlı atıp arkalı önlü iyice kızartalım. Bu kadar basit ister lavaş arasında ister yufka ekmek arasında salata eşliğinde yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

28 Kasım 2017 Salı

yemek tarifler ( Fırında Enfes Ve Pratik Kanat Izgara )

Fırında Enfes Ve Pratik Kanat Izgara Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kanat (ortadan ikiye parçalanmış)
  • Tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Fırında Enfes Ve Pratik Kanat Izgara Tarifi Yapılışı

Kanatları yıkadıktan sonra bıçakla ortalarına çizik atıyoruz ki içide iyice pişsin. Derin bir kapta baharatını tuzunu ve yağını ilave ediyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Sonra derin tepsimize veye borcamımıza diziyoruz ve sıcak suyumuzu ilave edip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına veriyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 💕

yemek tarifleri ( Tavuklu Mantar Yemeği )

Tavuklu Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • Yuz
  • Karabiber
  • Kekik

Tavuklu Mantar Yemeği Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba eğer evinizde mantar ve tavuk göğsü varsa ve ne pişireceğinizi bilmiyorsanız bu tarif hem çok pratik hem de çok lezzetli eğer tadını merak ediyorsanız haydi o zaman buyurun tarife geçelim ,.1) Öncelikle soğanı biberleri tavuk göğsünü ve mantarı istediğimiz şekillerde doğruyalım.
2) Daha sonra zeytinyağı ile soğanı hafif kavuralım ve biberlerimizi ekleyip birazcık biberler ölesiye kadar pişirelim.
3) Başka ve küçük bir tavada tavukları suyunu çekesiye kadar pişirelim.
4) Ve biber ve soğanlarımıza mantarları mızı ekleyelim birazcık karıştırıp tavuklarımızı da ekleyelim.
5) Domatesi rendeleyelim bir yemek kaşığı biber salçasını 2-3 yemek kaşığı su ile açalım ve rendelediğimiz domatese ekleyip karıştıralım bu sosa tuzu kekiği ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
6) Son olarak tavuklu mantarın üstüne bu sosu döküp karıştıralım ve bir süre daha pişirdikten sonra artık servise hazır
Bu tarifi başka bir tarifim olan patates püresi ile birlikte ya da pirinç pilavı ile tercih edebilirsiniz
Deneyecek herkese Şimdiden afiyet olsun 

yemek tarifi-kısır

Malzemeler

  • 2 su bardağı
    ince bulgur
  • 1,5 su bardağı
    sıcak su
  • 1 yemek kaşığı
    domates salçası
  • 1 yemek kaşığı
    biber salçası
  • 2 adet
    salatalık
  • 4 dal
    taze soğan
  • 1/2 demet
    maydanoz
  • 1/2 demet
    kıvırcık marul
  • 2 adet
    limon suyu
  • 4 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1 tatlı kaşığı
    sumak
  • 1 tatlı kaşığı
    nane

Püf Noktası

Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.

Nasıl Yapılır?

  1. Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
  3. İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
  4. Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
  5. Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
  6. Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.
  7. Hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.

yemek tarifleri-Kaya Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1,5 su bardağı
    şeker
  • 5 su bardağı
    un
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 su bardağı
    dövülmüş fındık
  • 1 yemek kaşığı
    kuru üzüm
  • 3 adet
    yumurta

Püf Noktası

Hamura kıvam aldırmak için ekstra un ilave etmeyin. Hamurun şekilsiz olması ve özelliği itibariyle cıvık bir hamur hazırlanmalıdır. Kurabiyeleri fazla kızartmayın. Aksi takdirde çok sert kurabiyeler elde edersiniz.

Pişirme Önerisi

Dilerseniz fırının fansız programında daha uzun süre pişirebilirsiniz. Böylece kurabiyenizin içi daha yumuşak kalacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  2. Margarini eritin ve erimiş margarini oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
  3. Unu, şekeri, yumurtayı, kabartma tozunu, fındığı ve kuru üzümü ekleyip karıştırın.
  4. En son ılınmış margarini ekleyin ve karıştırın.
  5. Bu aşamada tahta kaşık kullanabilirsiniz, hamur cıvık bir hal alacaktır. Kıvam için daha fazla un eklemeyin.
  6. Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yemek kaşığıyla düzgün aralıklar olacak şekilde yerleştirin.
  8. Fırın gücünüze göre değişmekle beraber yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından almadan önce pembeleşmesine özen gösterin. Fazla kızartmadan fırından çıkartın ve ızgara üzerine soğutarak servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Servis Önerisi

Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

yemek tarifleri-Mayalı Poğaça Tarifi




Malzemeler

  • 1/2 su bardağı
    ılık su
  • 1,5 su bardağı
    ılık süt
  • 1/2 paket
    yaş maya (21 gram)
  • 1,5 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 1/2 su bardağı
    ayçiçek yağı
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 tepeleme çay kaşığı
    tuz
  • 3,5 su bardağı
    un

    Üzeri için:

  • 1 adet
    yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı
    ayçiçek yağı
  • 4 dal
    dereotu (arzuya göre)

Püf Noktası

Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.Hamuru mayalandırma sürelerine dikkat edin, ılık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı 1/2 su bardağı kadar artış gösterebilir.

Pişirme Önerisi

Bayatlamayan, mayalı poğaçayı peynir, patates gibi arzu ettiğiniz iç harçlarıyla da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Maya tamamen eridikten sonra ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
  3. Elenmiş unu, azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
  4. Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.
  5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  6. Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar bekletin.
  7. Arzuya göre üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Ekmek yerine geçecek puf puf kabarmış mayalı poğaçalarınız hazır.